The identity of Megachile dorsalis Pérez and Megachile burdigalensis Benoist, sp. rev. (Hymenoptera: Apoidea: Megachilidae) - Gogala, Andrej (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 1998)
Na podlagi pregleda tipskega materila vrste Megachile dorsalis Pérez 1879 in opazovanj na terenu je ugotovljeno, da je Megachile burdigalensis Benoist 1940 svoja vrsta. Določen je njen lektotip. Opisana je še neznana samica te vrste in primerjana z najbližnjim sorodnikom, vrsto Megachile flabellipes Pérez 1895. M. burdigalensis zbira pelod ozkolistne nokote (Lotus tenuis) (Fabaceae). Podan je ponovni opis samice vrste Megachile dorsalis.
Keywords: entomologija; kožokrilci; zoologija; zoology