Telerehabilitacija - možnost rehabilitacije na primarni ravni - Burger, Helena (Rehabilitacija (Ljubljana), 2015)
Zaradi pomanjkanja strokovnjakov in rehabilitacijskih timov na vseh ravneh številne osebe v Sloveniji ne prejmejo ustrezne rehabilitacije. Ena od možnosti za povečanje dostopnosti in kakovosti rehabilitacije na primarni in sekundarni ter zato tudi terciarni ravni je morda telerehabilitacija. Ta preko sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij omogoča bolniku rehabilitacijo na njegovem domu. Prispevek podaja pregled obstoječe literature o telerehabilitaciji, predstavljene pa so tudi možnosti njene uporabe v Sloveniji.
Keywords: rehabilitacija; Rehabilitation; telerehabilitacija; telerehabilitation; Videoconferencing; videokonference; vocational rehabilitation