Krajinskoekološki vidiki velikih posegov (cest) v gozdni prostor - Anko, Boštjan (Gozdarski vestnik, 1994)
Članek obravnava vpliv gradnje cest in fragmentacije gozda na gozd in njegove funkcije ter na krajino. Posebej je opozorjeno na vpliv gradnje cest na habitate in migracijske poti divjih živali
Keywords: ceste; ekologija; gozdovi; gradnja cest; krajine; prostorsko urejanje