Obvladovanje kakovosti pri sanaciji armirano betonskih silosov za cement - Ipavec, Zdenko (Strojniški vestnik, 2000)
V članku je podan primer obvladovanja kakovosti pri ureditvi površin armirano betonskih objektov - konkretno silosov za skladiščenje cementa. Obravnavan je celoten potek projekta od posnetka začetnega stanja, definiranje željenega stanja, načrtovanja postopkov sanacije, preverjanja ustreznosti načrta, izbire izvajalca, sistemskega zagotavljanja kakovosti izvedbe del od izvajalca, nadziranja kakovosti izvedbe del od naročnika sanacije do preverjanja dosežene kakovosti od zunanje neodvisne strokovne ustanove.
Keywords: obvladovanje kakovosti; beton armirani; saniranje objektov; silosi za cement; sanacija; silosi