Lingvističeskij kiberpank v russkom Internete: funkcii i vidy jazykovoj igry s anglijskimi zaimstvovanijami - Mečkovskaja, Nina Borisovna (Slavistična revija, 2007)
V prispevku je pokazano, da v ruskem računalniško-internetnem slengu igre z angleškimi termini olajšujejo usvajanje sposojenk; ohranjajo rusko-angleško računalniško dvojezičnost; krepijo metajezikovno refleksijo uporabnikov; ustrezajo njihovim potrebam po umetniško-estetskem izražanju; pomagajo pri sproščanju čustev. Pojavi jezikovne igre so v članku sistematiyirani glede na dve ravni: grafično in leksikalno-frazeološko.
Keywords: angleščina; angleške izposojenke; English borrowings; English language; informacijske tehnologije; information technologies; internet; jezikovna dinamika; Russian language; ruščina; substandardne variante jezika; technical language