Bukev - etimologija ljudskega in znanstvenega imena - Torelli, Niko (Les (Ljubljana), 2001)
Razložena je etimologija ljudskega imena drevesnega imena v germanskih, slovanskih in romanskih jezikih ter latinskega fagus in grškega phcgos "hrast". Vsi imajo skupne korenine v indoevropskem bhâuŽg-s "bukev". Slovenska beseda bukve, angl. book in nem. Buch ne prihaja iz imena za drevesno vrsto, kot se pogosto misli, temveč iz gotske besede boka "črka" (abecede).
Keywords: bukev; etimologija; etymology