Slovenci v Mendozi - Mlekuž, Jernej (Geografski vestnik, 2000)
Besedilo poskuša opredeliti vlogo "izvornega" prostora pri oblikovanju in ohranjanju etnične, narodne in nacionalne identitete med slovenskimi izseljenci in njihovimi potomci v Mendozi v Argentini.
Keywords: demogeografija; human migration; migracije; slovenski izseljenci; narodna identiteta; Slovenci; Slovenes; Argentina; Mendoza