Thematics and its aftermath - Gadpaille, Michelle (Primerjalna književnost, 2014)
V članku avtorica zgodovinsko in analitično preučuje trditev, da knjiga Margaret Atwood z naslovom Survival, a thematic guide to Canadian literature (Preživetje: tematski vodnik po kanadski književnosti) orisuje nacionalne posebnosti kanadske književnosti. Primerja kanadske in evropske odzive na univerzalni tematski pristop Atwoodove ter ponuja nov pogled na ton in žanr besedila.
Keywords: Atwood, Margaret, 1939-; kanadska književnost; kanadska literarna veda; tematologija; literarne študije