Diagnostika difuznih procesov v dojki - Kadivec, Maksimiljan (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
S problemom goste dojke se pogosto srečujemo pri mamografski diagnostiki dojk.Čeprav sta se mamografska oprema in tehnika v zadnjem času izboljšala, jemamografsko gosta dojka še vedno diagnostični problem. Še vedno obstaja velik delež spregledanih karcinomov pri mamografsko gostih dojkah. Zato pri odkrivanju raka na dojki uporabljamo nove metode kot sta ultrazvok in magnetnaresonanca ter radiozotopske metode.
Keywords: Breast neoplasms; Diagnosis; diagnostika; dojke; jedrska magnetna resonanca; Magnetic resonance imaging; Mammography; mamografija; novotvorbe; Ultrasonography, mammary