Izboljšanje mehanskih lastnosti spajkanih spojev s kompozitno spajko - Zorc, Borut (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Mehanske lastnosti spajkanih spojev je moč izboljšati na več načinov. Kompozitni spoj omogoča sočasno rešitev nekaterih problemov spajkanih spojev. Opisan je pristop k realizaciji kompozitnih spojev ter analiza o zgradbi spojev. Pomembne so reakcije med vsemi sestavinami spajkanega spoja, zaradi česar ima poimenovanje širši pomen kot v primeru kompozitnih materialov.
Keywords: varjenje; spajkanje; spoji; mehanske lastnosti