Zgodovina raziskovanja tekočih kristalov - Južnič, Stanislav (Vakuumist, 2001)
Biologi so odkrili tekoče kristale kot vmesno ali celo novo stanje snovi. V drugem delu razprave opisujemo sprejem njihovega odkritja pri skupini raziskovalcev novih področij znanosti, ki so se imenovali fizikalni kemiki.
Keywords: crystallography; kristalografija; tekoči kristali; zgodovinski pregledi