Nov preizkus posebne teorije relativnosti - Strnad, Janez (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Novi preizkusi posebne teorije relativnosti so imenitni po kakem novem merilnem načinu in ne po tem, da se izidi ujemajo z napovedmi teorije. Zelo natančno merjenje časa je omogočilo preizkus pri hitrosti nekaj deset metrov na sekundo in pri višinski razliki 1/3 metra.
Keywords: fizika; merjenje časa; posebna teorija relativnosti