Različnost jezikov in pisav v sistemu COBISS - Brešar, Tadeja (Organizacija znanja, 2007)
Avtorica predstavlja projekt Poenotenje uporabe kod za jezike in pisave v COBISS.Net, ki je bil v IZUM-u zaključen v novembru 2007. Zaradi sprememb v šifrantu za jezik je bilo treba izvesti konverzijo kodiraih podatkov o jeziku.Kode za jezik besedila se uporabljajo med drugim za krmiljenje pisave bibliografskih podatkov na različnih prikazih. Ker so se spremenile ravno kodeza južnoslovanske jezike in se je sprememba zato nanašala na velik dela knjižničnega gradiva s tega območja, je bilo treba pripraviti nov algoritem zakrmiljenje pisave in ga vključiti v vse segmente programske opreme COBISS.
Keywords: bibliografski opis; COBISS; COBISS.net; jeziki; katalogizacija; konverzije; pisave; računalniška programska oprema