Die "Norddeutsche Orgelschule" - Wege und Irrwege in Forschung und Rezeption - Paech, Katharina Larissa (Muzikološki zbornik, 2011)
Severnonemška baročna glasba za instrumente s tipkami odpira vrsto vprašanj, še zlasti glede neskladij med skladbami in orglami tistega časa. Besedilo kritično predstavlja različne raziskovalne pristope in njih rezultate.
Keywords: Buxtehude, Dieterich, 1637-1707; izdajanje; izvajalska praksa; North German school; organ tuning; pedal clavicord; pedal harpsichord; pedalni čembalo; pedalni klavikord; performing practice; publishing; severnonemška šola; uglaševanje orgel