Scintilacijski detektorji - Lampret, Borut (Matrika, 2015)
V članku so predstavljeni osnovni koncepti scintilacijskih detektorjev ter raznolikost tega področja. V članku obravnavamo scintilacijske materiale, njihovo obnašanje in raznovrstnost. Prav tako povemo nekaj o fotopomnoževalkah, ki zaznajo scintilacije in jih ojačajo. Za konec še njuno sklopitev, kar je v končni fazi scintilacijski detektor.
Keywords: detektorji sevanja; fotopomnoževalke; photomultipliers; radiation detectors; scintilatorji; scintillation materials