Nepravilnosti pri izplačilih plač v državnih organih - Zemljič, Petra (Delavci in delodajalci, 2011)
V prispevku so predstavljene ugotovitve Računskega sodišča Republike Slovenije, ki se nanašajo na izplačila plač javnim uslužbencem v državnih organih v letih 2008, 2009 in 2010, to je po pričetku uporabe novega plačnega sistema v javnem sektorju. Predstavljene nepravilnosti in stališča računskega sodišča presegajo ozek segment izplačil plač, saj se nanašajo tako na postopek za zasedbo delovnega mesta, na izpolnjevanje pogojev za zasedbo delovnega mesta, na določitev plač v pogodbah o zaposlitvi ter na izplačila vseh elementov plače kot tudi povračil stroškov prevoza na delo in z dela.
Keywords: Court of Audit; delovna uspešnost; javna uprava; javni sektor; javni uslužbenci; plače; prevoz na delo; prevoz z dela; public sector; public service employees; računsko sodišče; salairies; Slovenia; Slovenija; travel to and from work; zaposleni