Stanko Petrič, prvi slovenski prevajalec in komentator Savitri - Pacheiner-Klander, Vlasta (Primerjalna književnost, 2012)
Članek obravnava prvi slovenski prevod Savitri, epizodne zgodbe iz Mahabharate. Objavil ga je Stanko Petrič, študent primerjalnega jezikoslovja, l. 1923. Malo znano prevajalčevo življenje je rekonstruirano po arhivskih dokumentih. Analiza prevoda temelji na primerjavi s predlogo v priročniku za študij sanskrta H. C. Kellnerja.
Keywords: Petrič, Stanko, 1903-1924; staroindijska književnost; epika; Mahabharata; Savitri; Sanskrit; sanskrt; prevodi v slovenščino