Produkti geoinformacijske podpore planiranju in urejanju prostora v okviru projekta ONIX - Zakrajšek, Franc (Urbani izziv, 2000)
Prispevek na kratko opisuje štiri produkte podprojekta Geoinformacijska podpora planiranju in urejanju prostora na ravni lokalne skupnosti v okviru projekta ONIX. Produkti so rezultat celovitega pristopa k razvoju informacijske podpore, ki ga karakterizira enovita obravnava prostorskih aktov od prostorskega plana, izvedbenih aktov do postopkov lokacije, multidisciplinarni pristop in objektno usmerjeni informacijski pristop.
Keywords: ecology; ekologija; geografski informacijski sistemi; informacijski sistemi; Koper; natural environment; okolje; projekt ONIX; prostorski informacijski sistemi; prostorsko planiranje; prostorsko urejanje; spatial planning