V Sloveniji tri evropske pešpoti - Prah, Jože (Planinski vestnik, 2020)
Zgodovina pohodništva po evropskih pešpoteh sega v leto 1969, ko je bila v Nemčiji ustanovljena Evropska popotniška zveza (ERA) in se je začel postopen razvoj. Danes to organizacijo sestavlja triinšestdeset pohodniških organizacij iz tridesetih evropskih držav in štirih organizacij, ki so včlanjene kot zunanje opazovalke - dve iz Maroka, ena iz Izraela ter po ena iz Združenih držav Amerike in Kanade. ERA združuje več kot tri milijone članov.
Keywords: E-poti; evropske pešpoti; planinske poti; Pohodništvo; sodelovanje; Turizem