Ali lahko slišimo obliko bobna? - Rolih, Don (Matrika, 2021)
V prvem delu je predstavljena Helmholtzova enačba in preprost dokaz izospektralnosti dveh biljardov v obliki večkotnika. Naslednji del je posvečen geometrijskim lastnostim biljardov, ki so dobljene s pomočjo lastnih vrednosti, in raziskavi statističnega obnašanja spektra. V zadnjem delu sta predstavljeni dve eksperimentalni potrditvi izospektralnosti različnih biljardov.
Keywords: geometrijske lastnosti biljardov; Helmholtz equation; Helmholtzova enačba; isospectrality; izospektralnost; polygonal billiards; statistical behavior of the spectrum; statistično obnašanje spektra