Beseda kot gibljiva tarča - Strehovec, Janez (Jezik in slovstvo, 2002)
Na medomrežju nastajajo nove oblike besedilnosti, ki temeljijo na posebnostih novega medija in z njim povezanih oblik komunikacije, med katere sodijo tudi spletni literarni objekti kot nova zvrst besedilnosti z literarnimi ambicijami, ki temelji na digitalnih, programiranih besedah in novih oblikah dekodiranja besedil. Srečujemo se z novo izkušnjo besede kot novomedijskega, s programsko opremo omogočenega objekta, ki spodbuja bralce k "branju z miško", torej h kompleksni aktivnosti, pri kateri sodeluje tudi otip.
Keywords: tekstna lingvistika; internet; spletne strani