O učbenikih - Hladnik, Miran (Jezik in slovstvo, 2015)
Članek povzema izkušnje pisca z recenziranjem elektronskih učbenikov za slovensko književnost v osnovni in srednji šoli in sestavljanjem ter urejanjem univerzitetnih učbenikov. Kritičen je do slogovnih in miselnih stereotipov in do zaslužkarstva založb ter nagovarja k prehodu na digitalne učbenike, ki naj bodo prosto dostopni na spletu.
Keywords: Slovene literature; slovenska književnost; univerzitetni učbeniki; prosti dostop; digitalni učbeniki