Z dokazi podprta rehabilitacija - dokazi o učinkovitosti ultrazvoka - Plaskan, Lidija (Rehabilitacija (Ljubljana), 2011)
Terapevtski ultrazvok je ena najpogosteje uporabljanih metod fizikalne terapije. Kljub dolgoletni klinični uporabi in laboratorijskim študijam, ki dokazujejo številne fiziološke učinke, pa učinkovitost ultrazvoka pri zdravljenju bolečine, poškodb in okvar mišično- kostnega sistema in mehkih tkiv ni še povsem potrjena.
Keywords: efficiency; Evidence-Based Medicine; fizikalna terapija; Therapeutics; therapy; učinkovitost; Ultrasonography; ultrasound; ultrazvok; zdravljenje