Pop spirituality - Kapcar, Andrej (Svetovi (Ljubljana), 2024)
V zadnjih desetletjih je v magičnih praksah prišlo do pomembnih sprememb, saj so se usmerile k dostopnosti in individualnosti. Z naraščanjem priljubljenosti individualnih, po meri oblikovanih magičnih ritualov se je popularna kultura izkazala za enega od pomembnih vidikov, povezanih z novo prakso. Zaradi njenega vpliva, širokega občinstva in močne osredotočenosti na vizualno, ki občinstvu omogočajo potopitev v fiktivni svet, ni presenetljivo, da so praktiki v svoje obrede začeli vključevati elemente iz popularne kulture. Nove šole magije, na primer vplivna skupina Chaos Magick, so se izkazale za plodna tla za te inovativne prakse. Članek se bo osredotočil na interakcijo med okultnim znanjem, predstavljenim z vizualnimi sredstvi v popularni kulturi, in magično prakso sodobnih magov.
Keywords: aesthetics; Chaos Magic; esotericism; estetika; ezoterika; magic; magija; occult; okultuzem; pop culture; popularna kultura; subculture; subkulture; verovanje