Spatial planning and transformations in the spatial structure of Zagreb - Prelogović, Vedran (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2016)
Prispevek naslavlja značilnosti urbanega razvoja Zagreba z analizo razvoja prostorskega načrtovanja in spremenjenih odnosov moči. V zadnjih dvajsetih letih so bile preobrazbe večinoma negativne in vplivajo na spreminjanje strukture stanovanjskih, trgovskih in poslovnih con, pa tudi na preureditev industrijskih in vojaških območij.
Keywords: mesta; prostorsko planiranje; spatial planning; urbana geografija; urbanism; urbanizem; Zagreb