Handel, his contemporaries and early English oratorio - Gardner, Matthew (Muzikološki zbornik, 2012)
Pregled razvoja angleškega oratorija od prvih javnih uprizoritev Händlovega oratorija Esther (1732) do 1740. Obravnava vpliv Händla na njegove angleške sodobnike glede na slog, obliko, izbiro teme in alegorično vsebino, ter prikaže bolj celovito podobo angleškega oratorija v 30. letih 18. stoletja kot kdaj koli doslej.
Keywords: angleški oratorij; Boyce, William, 1711-1779; English oratorio; Green, Maurice, 1696-1755; Händel, Georg Friedrich, 1685-1759; Händel: Esther