Govorne pogreške studenata tehničkih studija - Kovač, Mirjana Matea (Slavistična revija, 2010)
Prispevek obravnava distribucijo in pogostnost govorjenih napak v hrvaščini pri študentih tehniških ved. Anal!ziran je zvočni zapis govora sto enega študenta elektrotehniške in strojne fakultete ter študentov ladjedelništva v Splitu; govor je bil dolg sedem ur in sedeminpetdeset minut. Razvrstitev napak je narejena po modelu W. J. M. Levelta, ki je do sedaj empirično potrjeno najboljši model za enojezično procesiranje govora.
Keywords: Croatian; hrvaščina; jezikovna pragmatika; jezikovne napake; student; študenti; tehnika