Groups in which every non-nilpotent subgroup is self-normalizing - Delizia, Costantino (Ars mathematica contemporanea, 2018)
V članku so obravnavane grupe, v katerih je vsaka nenilpotentna podgrupa enaka svojemu normalizatorju. Te grupe so bodisi rešljive bodisi perfektne. V članku opišemo rešljive in končne perfektne grupe z zgornjo lastnostjo. V primeru neskončnih perfektnih grup najdemo nekaj strukturnih lastnosti teh grup.
Keywords: nenilpotentna podgrupa; normalizator; sebi normalizirana podgrupa