Feynmanov integral po poti - Kotnik, Maša (Matrika, 2023)
V članku so obravnavani osrednji koncepti Feynmanove formulacije kvantne mehanike, za katere na dodiplomskem študiju fizike občasno zmanjka časa. Izhajajoč iz dobro poznanega poskusa z dvojno režo je po zgledu iz klasične mehanike predstavljen Lagrangev formalizem za kvantne sisteme. Na koncu je prikazana ekvivalenca med Feynmanovo in Schrödingerjevo sliko z izpeljavo Schrödingerjeve enačbe iz popotnega integrala.
Keywords: Feynman path integral; Feynmanov integral po poti; kvantna mehanika; Lagrangev formalizem; Lagrangian formalism; quantum mechanics