Mednarodni standardi - veličine in enote (ISO 31-0 do 31-13) - Glavič, Peter (Vakuumist, 2002)
V prispevku so predstavljeni mednarodni standardi ISO 31 (Veličine in enote) z naslednjimi deli: ISO 31-0 (Splošna načela), ISO 31-1 (Prostor in čas), ISO 31-2 (Periodični in sorodni pojavi), ISO 31-3 (Mehanika), ISO 31-4 (Toplota), ISO 31-5 (Elektrika in magnetizem), ISO 31-8 (Fizikalna kemija in molekulska fizika), ISO 31-12 (Karakteristična števila) in drugimi. Poudarek je na splošnih načelih, ki so pimembna za pisanje poročil, referatov, člankov, knjigin za pedagoški proces.
Keywords: kemijska tehnologija; procesna tehnika; standardi; veličine; enote