Who speaks in Montaigne's Essays? - Uršič, Marko (Primerjalna književnost, 2010)
V članku so obravnavana tri vprašanja singularnosti v Montaignevih Esejih: 1. Ali esejistični jezik omogoča izražanje individualnosti avtorja? 2. Je res mogoče pisati o sebi? 3. Kdo je esejski subjekt? Kot bomo videli, so odgovori precej kompleksni ...
Keywords: Montaigne, Michel de, 1533-1592; književnost; literature; filozofija; philosophy; esej; subjekt; individualnost; singularnost