Praktične rešitve za uporabo podportala e-Izvršba - Mejač, Barbara (Podjetje in delo, 2013)
Prispevek obravnava informacijski sistem e-Izvršba, ki je začel delovati v marcu leta 2012. V uvodnih poglavjih opiše delovanje podportala e-Izvršba, in pogoje, ki jih morajo izpolnjevati uporabniki informacijskega sistema e-sodstvo za izvajanje e-opravil tudi na podoportalu e-Izvršba. Avtorica odgovori na nekatera praktična vprašanja uporabnikov in pojasnjuje, zakaj je uporaba podportala e-Izvršba primernejša od klasičnega poslovanja s sodiščem. Nazadnje nakaže pot nadaljnjega razvoja elektronskega poslovanja v postopkih izvršbe in zavarovanja.
Keywords: elektronsko poslovanje; informacijski sistemi; izvršba; izvršilni postopek; sodne odločbe; sodni postopek