False friends revisited - Limon, David (Mostovi (Ljubljana), 2001)
V članku se avtor sprašuje o pomenu "enakovrednosti" pri prevajanju, definira "lažne prijatelje" z jezikoslovnega vidika in pojasni kategorije absolutnih, kontekstnih in izmišljenih lažnih prijateljev. Večino članka zavzema glosar slovensko-angleških lažnih prijateljev in ta dopolnjuje tovrstni glosar, izdan pri DZTPS leta 1988.
Keywords: angleščina; leksikografija; paronimi; primerjalno jezikoslovje; slovarji; slovenščina