Optimalna aproksimacija rastnih funkcij - Cedilnik, Anton (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 1986)
V sestavku so izpeljane obstoj, enoličnost in metoda določevanja točkovne rastne funkcije, za katero je vsota kvadratov odklonov od danih podatkov minimalna.
Keywords: analiza; best approximation; forestry; gozdarstvo; growth function; kvadratično programiranje; least square method; matematika; mathematics; metoda najmanjših kvadratov; najboljša aproksimacija; quadratic programming; rastne funkcije