Kritične točke normativnega okvira knjižničarstva - Šetinc, Lenart (Knjižnica, 1998)
Avtor želi predstaviti temeljne kritične točke normativnega okvira knjižničarstva z namenom prispevati k odgovoru na vprašanja: Ali sedanji normativni okvir omogoča ali zavira razvoj knjižničarstva v Republiki Sloveniji? Ali je normativni okvir slovenskega knjižničarstva skladen z evropskimi tendencami pri normiranju knjižničarstva? V kateri smeri spreminjati zakonodajo o knjižničarstvu?
Keywords: Knjižničarstvo; Zakonodaja; Slovenia; Slovenija