Še o žanrih - pogostejši trivialni žanri v luči slovenske postmoderne - Pregelj, Barbara (Slavistična revija, 2004)
Prispevek evidentira pogostejše trivialne žanre na Slovenskem, ki jih analizira v luči slovenske postmoderne. Za to obdobje značilno literarnokritiško naklonjenost žanrom, ki jo spremljajo trditve o stemljivosti nekaterih žanrov in avtorjev, preverja na pogostejših žanrih: detektivki in kriminalki, znanstveni fantastiki in grozljivki ter ljubezenskem romanu.
Keywords: literarna teorija; literary theory; postmodernizem; Slovene literature; slovenska književnost; trivialna književnost; žanri