Simbolismo y folklore en El embrujado de Valle-Inclán - Suárez Díez, José María (Verba hispanica, 2009)
Članek se približa drami Ramóna de Valle-Inclána El embrujado (Uročeni) s simbolnega vidika, tako da opisuje in členi besedilo glede na konotativno dimenzijo njegovih diskurzivnih elementov. Avtor opisuje tudi sklope, v katere se združujejo ti simboli in tvorijo konstelacije, ki osvetljujejo in pregibajo pomenske ravni. Simbolika, ki je prisotna v tem delu, nanovo kodificira besedilo - iz ljudskega besedila se preusmeri proti kmečki drami, ki spominja na izgubljeni raj. Prispevek pa se ne posveča rabi simbolov posameznih metodologij.
Keywords: Valle-Inclán, Ramón, 1866-1936; Valle-Inclán, Ramón: El embrujado; španska književnost; Spanish literature; 19.st.; španska dramatika; literarne študije