Viri financiranja občin - Prodan, Irena (Javna uprava, 2016)
Ustrezni finančni viri občin so bistvena finančno-materialna sestavina lokalne samouprave. Sistem financiranja, ki naj občinam zagotavlja sorazmernost finančnih virov glede na podeljene pristojnosti, je ena od petih komponent lokalne samouprave, te pa zagotavljajo pravno zaščito pravic in avtonomnosti delovanja občin.
Keywords: financiranje; funding sources; javno-zasebno partnerstvo; local government; lokalna samouprava; občine; public-private partnership; viri