Citodiagnostika tumorjev dojke - Pogačnik, Ana (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Aspiracijska biopsija s tanko iglo je tehnično nezahtevna, hitra in zanesljivapredoperativna diagnostična metoda lezij v dojki, ki jo lahko izvedemo brez kakršnih koli poprejšnjih priprav. Občutljivost in specifičnost metode sta v rokah izkušenega citopatologa približno 90 odstotni, napovedana veljavnost pozitivnega rezultata pa je okoli 99%. Napačno pozitivni in tudi napačno negativni rezultati so redki, še posebno v primerih, ko citopatolog sam izvaja aspiracijsko biopsijo in interpretira spremembe.
Keywords: Biopsy, needle; Breast neoplasms; citodiagnostika; Cytodiagnosis; diagnostika; dojke; Pathology; rak (medicina)