Park-people interaction in mountainous Georgia - Salukvadze, Gvantsa (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2021)
Prispevek predstavlja širitev Narodnega parka Kazbegi in poskuša raziskati dejavnike, ki oblikujejo ali zavirajo vzpostavljanje zaupanja med predstavniki parka in deležniki. Raziskava je uporabila kvalitativno metodologijo. Z uporabo sodelovalnega kartiranja je omogočila intervjuvancem povezati prostorsko informacijo z območji širitve. Celovito geografsko pokritje in kar največja raznolikost intervjuvancev sta omogočila reprezentativnost zbranih podatkov. V splošnem prispevek predstavlja različne primere in povzema podobnosti in razlike pri vzpostavljanju zaupanja v času širitve zavarovanih območij na Kavkazu in drugih območjih.
Keywords: Caucasus; environmental protection; Georgia; Gruzija; Kavkaz; local participation; lokalna participacija; narodni parki; national parks; protected areas; varstvo okolja