Some recent discoveries about half-arc-transitive graphs - Conder, Marston D. E. (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Predstavimo nekaj novih odkritij o grafih, ki so pol-ločno-tranzitivni (t.j., so vozliščno- in povezavno-tranzitivni, niso pa ločno-tranzitivni). Mednje sodi nedavno odkritje najmanjšega pol-ločno-tranzitivnega 4-valentnega grafa z ogliščnim stabilizatorjem reda 4, in najmanjšega z vozliščnim stabilizatorjem reda 8, dva nova pol-ločno-tranzitivna 4-valentna grafa z diedrskim vozliščnim stabilizatorjem ?$D_4$? (reda 8), in prvi znani pol-ločno-tranzitivni 4-valentni graf z vozliščnim stabilizatorjem reda 16, ki ni niti abelski niti diedrski. Uporabimo tudi pol-ločno-tranzitivna grupna delovanja, da dobimo odgovor na nedavno Delormejevo vprašanje v zvezi z 2-ločno-tranzitivnimi digrafi, ki niso izomorfni njihovemu reverzu.
Keywords: arc-transitive; edge-transitive; graf; graph; half arc-transitive; pol-ločno-tranzitiven; povezavno-tranzitiven; vertex-transitive; vozliščno-tranzitiven