Vplivi elektromagnetnih sevanj na zdravje - Gajšek, Peter (Zdravniški vestnik, 2011)
Naprave, ki so vir elektromagnetnih sevanj (EMS), so prodrle na vsa področja človekovega življenja in jih najdemo v telekomunikacijah, industriji, prometu,znanosti, medicini in v vsakem gospodinjstvu. Glede na množično izpostavljenost EMS bi lahko že majhni škodljivi učinki na zdravje povzročili velik javnozdravstveni problem. Številne raziskave kažejo, da lahko EMS nad določenim pragom jakosti negativno vplivajo na zdravje ljudi. Študije, ki bi lahko pojasnile vprašanje zdravstvenih tveganj zaradi kronične izpostavljenosti šibkim jakostim, pa so pogosto protislovne in pomanjkljive. Vtem preglednem članku je predstavljeno trenutno stanje stroke na področju zdravstvenih tveganj v povezavi z izpostavljenostjo EMS doma in v okolju.
Keywords: biološki učinki; Electromagnetic Fields; Elektromagnetna polja; elektromagnetno polje; elektromagnetno sevanje; Risk Assessment; škodljivost; Tveganje, ocenjevanje; vplivi; zdravje; zdravstveno tveganje