Pravice in obveznosti delavcev in delodajalcev po noveli ZDR-1D - Senčur Peček, Darja (Podjetje in delo, 2024)
prispevku so obravnavane pravice in obveznosti delavcev in delodajalcev v zvezi s sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi, njenim prenehanjem, in v času trajanja delovnega razmerja, kot izhajajo iz spremenjenega in dopolnjenega Zakona o delovnih razmerjih po uveljavitvi novele ZDR-1D.
Keywords: amendment or conclusion of a new employment contract; carer’s leave; opozorilo; oskrbovalski dopust; pravica do odklopa; protection of workers who are victims of domestic violence; right to disconnect; sprememba ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi; varstvo delavcev žrtev nasilja v družini; warning; ZDR-1D