Primerjava med kartami fitogeografskih, dialektoloških in etnoloških območij Slovenije - Zupančič, Mitja (Traditiones (Ljubljana), 1997)
Izveden je poskus primerjanja kart fitogeografskih, narečnih in etnoloških območij Slovenije. Zanimivo je, da se meje omenjenih območij medsebojno relativno dobro skladajo. Skupni dejavniki, ki definirajo območja, so predvsem geografske, orografske, reliefne in klimatske razmere, gozdnatost pokrajine ter zgodovinski razvoj (flore, vegetacije, jezika in etnoloških prvin).
Keywords: fitogeografija; dialectology; dialektologija; ethnology; etnologija; primerjalne analize; Slovenia; Slovenija; rastlinska geografija