Ekoremediacije za doseganje okoljskih ciljev v Sloveniji - Vovk Korže, Ana (Revija za geografijo, 2007)
Okoljski cilji so zapisani v operativnih programih in direktivah ter v drugih strateških dokumentih EU oziroma v mednarodnih pogodbah. Potreba po varovanju voda je zapisana tudi v Okvirni vodni direktivi in v Zakonu o vodah. Najdemo jih tudi v Nacionalnem programu varstva okolja. Usmerjeni so v doseganje dobrega ekološkega stanja in so definirani tako vsebinsko kot časovno. V prispevku želimo pokazati načine s katerimi lahko z ekoremedicijami pomagamo k doseganju okoljskih ciljev. Izhajali smo iz nabora okoljskih ciljev na primeru voda.
Keywords: ecology; ekologija; ekoremediacije; ekosistemi; okoljevarstvena politika; onesnaženost; pollution; Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj