Raziskave segregacije antimona na površini neorientirane elektro pločevine z metodo AES - Jenko, Monika (Informacije MIDEM, 1993)
Segregacijo antimona na površini neorientirane elektro pločevine smo raziskali z eksperimentalno metodo osnovano na spektroskopiji Augerjevih elektronov, ki smo jo razvili v ta namen. V temperaturnem področju od 500 do 850°C smo določili kinetiko rasti segregirane plasti antimona. Ocenili smo difuzijski koeficient antimona v siliciranem feritu in izračunali energijo difuzije.
Keywords: elektropločevina; magnetne lastnosti; pločevina; površinsko aktivne snovi; rekristalizacija