Odsotnost zakonodajnih in internih standardov v zvezi s slikovnim in zvočnim snemanjem pedagoške dejavnosti na slovenskih visokošolskih zavodih - Krapež, Katarina (Delavci in delodajalci, 2022)
Visokošolsko hibridno poučevanje in učenje na daljavo, z zahtevo po snemanju predavanj in shranjevanju posnetkov, predstavlja velik poseg v zasebnost udeležencev izobraževanja. Obenem gre za specifično, z novimi tehnologijami podprto, obdelavo osebnih podatkov, za katero se običajno zahteva presoja vplivov. Deležniki e-izobraževanja v Sloveniji se soočajo z odsotnostjo konkretnih zakonskih norm in strokovnih standardov, s katerimi bi zagotovili varno obdelavo podatkov in varstvo zasebnosti.
Keywords: audio and video recording; control; delovna razmerja; distance education; employment relationships; izobraževanje na daljavo; nadzor; personal data protection; pravica do zasebnosti; right to privacy; snemanje; students; študenti; teachers; varstvo osebnih podatkov; visoko šolstvo; visokošolski učitelji