Oblikovanje sodne prakse po uveljavitvi ZDR-1 - Robnik, Ivan (Podjetje in delo, 2015)
V prispevku so obravnavane odločbe Vrhovnega sodišča RS in nekatere pravnomočne odločbe Višjega delovnega in socialnega sodišča v delovnih sporih, do katerih je prišlo po uveljavitvi ZDR-1 v mesecu aprilu 2013 in ob upoštevanju njegovih določb. Na podlagi spremenjenih oziroma novih določb ZDR-1 se sodna praksa le postopoma oblikuje. Že doslej pa so bile pred sodiščem sprejete nekatere pomembne razlage spremenjenih določb o vsebini odpovedi pogodbe o zaposlitvi, o varstvu delavcev pred upokojitvijo, o sodni razvezi pogodbe o zaposlitvi in o nekaterih drugih za prakso pomembnih vprašanjih.
Keywords: delodajalci; delovna razmerja; delovni spor; odpoved; pogodba o zaposlitvi; prenehanje; zaposleni