Ali je homeopatija povezana s kemijsko termodinamiko? - Drofenik, Mihael (Acta medico-biotechnica, 2012)
V članku je biokemično ravnotežje uporabljeno kot izhodišče za uporabo Le Chatelier-Brounovega principa za razlago mehanizma homeopatskega zdravljenja. Uporaba kemijske termodinamike pri glavnih načelih homeopatije osvetljuje znanhomeopatski izrek Zakon podobnosti. Poleg tega je podan razlog intenzivnega razredčenja homeopatskih učinkovin.
Keywords: homeopathy; homeopatija; Le Chatelier- Brounov princip; Le Chatelier- Brounov principle