Pregled slikovnih diagnostičnih metod pri boleznih dojk - Kadivec, Maksimiljan (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Zgodnja diagnostika raka na dojkah je zelo pomembna za prognozo bolezni. Zato z različnimi diagnostičnimi metodami skušamo čimprej odkriti raka na dijki. Temetode so klasična mamografija, kseromamografija, digitalna mamografija, slikanje dojk z magnetno resonanco, ultrazvok dojk, Dopplerski ultrazvok dojk,računalniška tomografija dojk, digitalna subtrakcijska angiografija dojk,termografija dojk, nuklearno medicinske diagnostične metode dojk, v razvoju je optična mamografija (CT laser mamography, presvetlitvena mamografija)
Keywords: Breast diseases; Diagnosis; Diagnostic imaging; diagnostika; dojke; mamografija; novotvorbe; rak (medicina)